Κέρωμα αυτοκινήτου

Το κέρωμα αυτοκινήτου είναι μια λειαντική επίστρωση, η οποία προστατεύει τη βαφή από σκόνη, βρωμιά και ακτινοβολία.

Με το κέρωμα προσθέτουμε μία στρώση στην επιφάνεια του αμαξώματος και επομένως το κέρωμα μπορεί να αποτελέσει και το επόμενο «βήμα» του γυαλίσματος σε ένα αυτοκίνητο, ενισχύοντας την εμφάνιση και την προστασία του.

Όπως καταλαβαίνουμε, το κέρωμα είναι καλό να πραγματοποιείται στο αυτοκίνητό σας 3-4 φορές το χρόνο, αφού πολλές φορές μπορεί να αποτρέψει μακροχρόνια, τη διαδικασία του γυαλίσματος.

Μάλιστα το κέρωμα ή η χρήση προϊόντων κεραμικής επίστρωσης συστήνονται, διότι διεισδύουν και δένουν τους πόρους του χρώματος, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και κρυστάλλινα διάφανο τελείωμα, το οποίο προσφέρει προστασία μακράς διάρκειας.

Όσον αφορά την επιλογή ανάμεσα στα δύο, σημαντικό ρόλο παίζει η κατάσταση της επιφάνειας του αυτοκινήτου, αφού αν είναι λεία τότε η φθορά βρίσκεται στο υπόστρωμα και χρειάζεται γυάλισμα, ενώ αντίστοιχα, αν η επιφάνεια είναι πιο «άγρια» τότε ένα απλό κέρωμα είναι συνήθως αρκετό. 

Στο σύνολό της, πάντως, η όποια επεξεργασία πρέπει να γίνεται με ειδικά υλικά, κατάλληλα για κάθε τύπο βαφής, ώστε να μην χαλάσουμε τελικά το χρώμα.

Κέρωμα αυτοκινήτου
Κέρωμα αυτοκινήτου

Share...

Facebook
Twitter
LinkedIn